roosmarijn tuenter

 

Als 4-jarig meisje hoorde ik iemand viool spelen en ik wist meteen dat dit mijn instrument was. Het raakte de ‘gevoelige snaar’. Net als menig ander strijker startte ik met klassiek maar op de middelbare school sloeg ik een andere weg in en begon ik met improviseren. Ik merkte hoe bevrijdend het was om jezelf uit te drukken met je instrument, zonder daarvoor noten nodig te hebben. Samen improviseren vind ik een van de mooiste dingen om te doen. Het is net alsof je zonder na te denken een trein instapt en niet weet waar de reis gaat eindigen.

Ik heb altijd al een groot empatisch vermogen gehad en mensen weten te raken met mijn muziek. Dit bracht ik al tot uitdrukking in het geven van verschillende workshops in Nederland en IJsland. Hiernaast ben ik als muzikant/performer bekend op podia in binnen- en buitenland.

In 2017 hoop ik af te studeren aan de opleiding Musician 3.0 aan het Conservatorium in Utrecht. Deze opleiding met als kernwoorden Creating, Performing, Communicating heeft me veel nieuwe kanten in mezelf laten zien, onder andere door de grote hoeveelheid improvisatie en het samenwerken met andere disciplines